Lääke

PAMOL F dispergoituva tabletti 125 mg 12 fol

Pamol F on nopeasti suussa liukeneva tabletti, jonka vaikuttavana aineena on parasetamoli. Sitä käytetään lasten kuumeen ja kivun hoitoon, kuten mm. korvasärkyyn tai nuhakuumeen hoitoon ja rokotuksiin liittyvän kuumeiluun tai kipuun.
Vaikuttava aine:
parasetamoli
Pakkauskoko:
12 fol
Markkinoija:
Orifarm Healthcare Oy
Tuotetta varastossa
5,92 €
Pamol F on nopeasti suussa liukeneva eli dispergoituva tabletti, jonka vaikuttavana aineena on parasetamoli. Sitä käytetään lasten kuumeen ja kivun hoitoon, kuten mm. hammassärkyyn, korvasärkyyn tai muihin särky- ja kiputiloihin, nuhakuumeen hoitoon ja rokotuksiin liittyvän kuumeiluun tai kipuun. Pamol F sopii erityisesti lapsille, jotka eivät osaa vielä niellä tabletteja tai otettavaksi silloin, kun nestettä ei ole saatavilla. Banaaninmakuinen tabletti liukenee nesteeseen nopeasti. Alle 9 kg painaville lapsille ja jatkuvaan käyttöön vain lääkärin ohjeen mukaan.
Lapsille 9–16 kg 1 tabletti korkeintaan 3 kertaa vuorokaudessa.
Alle 6-vuotiaille lapsille Pamol F suositellaan liuotettavaksi lusikalliseen vettä tai maitoa.
125mg parasetamoli
Ota yhteys lääkäriin mikäli lapsen yleistila heikkenee, oireet jatkuvat yli kolme päivää tai jos kuumeeseen liittyy voimakasta kipua.
Muita parasetamolivalmisteita ei saa käyttää samanaikaisesti.
Jos lapsella on muita sairauksia tai yliherkkyyksiä tai jos hän käyttää muita lääkkeitä, varmista lääkkeen sopivuus pakkausselosteesta, apteekista tai lääkäriltäsi.
Lääkkeellä ei ole ohjeenmukaisessa käytössä todettu yleisiä haittavaikutuksia.
Lisää haittavaikutuksia pakkausselosteessa.
Parasetamolia ei saa käyttää raskauden aikana pitkiä aikoja, suurina annoksina tai samanaikaisesti muiden lääkkeiden kanssa.
Parasetamolia voidaan käyttää hoitoannoksina raskauden ja imetyksen aikana.
Katso yleisohjeet raskauden aikaisesta lääkkeenkäytöstä pakkausselosteesta.
Huoneenlämpö (+15C - +25C)