Lääke

KALCIPOS-D FORTE purutabletti 500 mg/20 mikrog 60 kpl

Kalcipos-D forte sisältää kalsiumia ja D3-vitamiinia, joita molempia tarvitaan luuston kehityksessä. D3-vitamiini säätelee kalsiumin imeytymistä ja aineenvaihduntaa sekä toimii luuston kalsiumtasapainon säätelijänä.
Vaikuttava aine:
kalsiumkarbonaatti,
kolekalsiferoli (pulvis),
Pakkauskoko:
60 kpl
Markkinoija:
Viatris Oy
Tuotetta varastossa
13,59 €
Kalcipos-D forte 500 mg/20 mikrog purutabletteja käytetään iäkkäiden henkilöiden kalsiumin ja D-vitamiinin puutteen ehkäisyyn ja hoitoon sekä tukihoitona osteoporoosissa, kun potilaalla on kalsiumin ja D-vitamiinin puutteen riski.
Tabletti pureskellaan tai annetaan liueta suussa.
Aikuisille ja iäkkäille 1 purutabletti kerran päivässä. Ei lapsille tai nuorille.
Osteoporoosihoidon tukena käytettäessä lääkettä otetaan lääkärin antaman ohjeen mukaan.


500mg kalsiumkarbonaatti
20mikrog kolekalsiferoli (pulvis)
Oksaalihappo (pinaatissa ja raparperissa) ja fytiinihappo (kokojyväviljassa) voivat vaikuttaa valmisteen tehoon. Jos olet syönyt runsaasti oksaali- tai fytiinihappoa sisältävää ruokaa, odota vähintään 2 tuntia ennen kuin otat Kalcipos-D-valmistetta.
Jos sinulla on muita sairauksia tai yliherkkyyksiä tai jos käytät muita lääkkeitä, varmista lääkkeen sopivuus pakkausselosteesta, apteekista tai lääkäriltäsi.
Valmisteella ei ole havaittu yleisiä haittavaikutuksia. Lisää haittavaikutuksia pakkausselosteessa.
Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet lapsen hankkimista, kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä.
Päivittäinen kalsiumin saanti raskauden aikana ei saa ylittää 1500 mg:aa eikä D3-vitamiinin saanti 15 mikrogrammaa (600 IU). Kalcipos-D-valmistetta voi käyttää kalsium- ja D-vitamiinipuutteen hoitoon raskauden aikana.
Kalcipos-D-valmistetta voi käyttää imetyksen aikana. Kalsium ja D3-vitamiini erittyvät äidinmaitoon, mikä tulee ottaa huomioon annettaessa lapselle D-vitamiinilisää.
Huoneenlämpö (+15C - +25C)