Lääke

IMOCUR kapseli, kova 2 mg 16 fol

Imocur on ripulin hoitoon tarkoitettu lääke, joka vaikuttaa ruoansulatuskanavan seinämän lihaksistoon ja hidastaa suoliston liikkeitä. Se tekee ulosteet kiinteämmiksi ja vähentää ulostuskertoja ja ulosteen määrää.
Vaikuttava aine:
loperamidihydrokloridi
Pakkauskoko:
16 fol
Markkinoija:
Viatris Oy
Tuotetta varastossa
6,99 €
Imocur on tarkoitettu äkillisen (akuutin) ripulin hoitoon. Lääkäri voi määrätä valmistetta myös muihin käyttötarkoituksiin, kuten pitkäkestoisen (kroonisen) ripulin hoitoon, ärtyvän suolen oireyhtymään (irritable bowel syndrome, IBS) liittyvien äkillisten ripulijaksojen oireenmukaiseen hoitoon tai avannepotilaiden ulosteiden määrän vähentämiseen.
Aikuiset ja yli 12-vuotiaat lapset: Äkillisen ripulin alkuannos on 2 kapselia ja sen jälkeen 1 kapseli jokaisen ripuliulostuksen jälkeen, mutta korkeintaan 8 kapselia vuorokaudessa. Jos uloste muuttuu kiinteäksi tai kovaksi tai jos ulostetta ei tule 24 tuntiin, lopeta Imocur-hoito.
Alle 12-vuotiaille lapsille, pidempiaikaiseen käyttöön ja muihin käyttötarkoituksiin vain lääkärin määräyksestä.
2mg loperamidihydrokloridi
Imocur helpottaa ripulin oireita, mutta ei poista sen syytä
Jos ilmaantuu ummetusta tai muita suoliston toiminnan hidastumisesta osoittavia merkkejä, keskeytä hoito ja ota yhteyttä lääkäriin
Jos sinulla on muita sairauksia tai yliherkkyyksiä tai jos käytät muita lääkkeitä, varmista lääkkeen sopivuus pakkausselosteesta, apteekista tai lääkäriltäsi
Ummetus, vatsakipu, pahoinvointi, ilmavaivat, suun kuivuus, päänsärky ja huimaus
Lisää haittavaikutuksia pakkausselosteessa
Keskustele lääkärisi kanssa ennen Imocurin käyttöä raskauden tai imetyksen aikana.
Katso yleisohjeet raskauden ja imetyksen aikaisesta lääkkeenkäytöstä pakkausselosteesta
Huoneenlämpö (+15C - +25C)